Handla jackor från JHN Sport

När det kommer till att handla jackor vill man att det ska bli rätt direkt. Detta innebär att jackan behöver sitta bra, att den ska se snygg ut och att den ska värma tillräckligt. Särskilt om det är en vinterjacka som man är ute efter är den sista faktorn viktig. Hos JHN Sport finns det jackor för olika tillfällen och med utseende som passar olika smaker.

Övergångsjackor

Hos JHN Sport finns det en stor mängd jackor av olika typer. I herrutbudet går det att hitta jackor med camouflage-mönster, samt jackor i en lång rad färger. Man har valt att fokusera på höst- och vårjackor, så för den som vill ha en lite varmare jacka kan det vara bra att leta någon annanstans. Det är alltid viktigt att det är en jacka som passar säsongen!

Olika stil

Förutom säsong ska också rätt stil prickas in när man köper en jacka. Hos JHN Sport finns det några olika typer av stilar. Den första är, som redan nämnt, jackor med camouflage-mönster. Dessa finns i bombermodell, en modell som också kommer i flera färger. Det finns också övergångsjackor med luva, samt jackor i anorackstil. Det är bara att välja och vraka bland de olika stilarna som finns till buds!

Publicerat i Fritid, Mode & skönhet | Lämna en kommentar

En uppskattad företagsjulklapp

Att välja vad du ska ge kunderna eller dina anställda i julklapp är sällan enkelt. Kanske känner du dem inte tillräckligt väl för att kunna ge en personlig julklapp. Är det flera anställda på företaget som du vill ge en julklapp till är det lätt att kostnaderna snabbt ökar. När du vill ge något som uppskattas av alla och som är prisvärt kan du välja en julkorg från Sega Gubben.

Något för alla

Fel gjord kan en julkorg lätt bli trist med godis som inte känns särskilt kul. Okända märken och godis som känns som att det legat ett tag ger en negativ känsla gentemot julklappen. Väljer du Sega Gubben får du ett stort urval av allas favoritgodisar. Ingen kommer att bli besviken på innehållet utan här får du fräscht godis från välkända tillverkare. Något för alla helt enkelt!

Julkorgar är uppskattade

Sega Gubbens julkorgar är alltid uppskattade som företagsgåvor. Det är helt enkelt aldrig fel att ge en söt julklapp som räcker till hela personalen på ditt kundföretag. Om vi får ge ett tips så är det att välja en kort som är lite större än vad du tror behövs. Det kommer bli uppskattat och ger kunden en anledning att tänka på dig vid ännu fler tillfällen.

Publicerat i Företagande | Lämna en kommentar

Klänningar på nätet eller i butik?

KlänningFöredrar du att handla online eller att gå in i en affär och välja dina klänningar? Att handla på nätet blir mer och mer populärt i hela världen, också i Sverige. Många föredrar dock fortfarande att gå in i butiken och kunna titta och känna på klänningen innan man provar den.

För inte så länge sedan beställde många av oss kläder via en katalog. Det var mysigt när katalogen kom nerdimpande i brevlådan och man kunde sitta på soffan och välja och vraka. Klänningar var ett av de plagg man lättast kunde beställa för det är inte lika svårt att hitta passformen i en klänning som exempelvis i ett par byxor. Så småningom började leverantörerna till katalogerna bli synliga på nätet och det blev ännu mer bekvämt att handla. Det tog bara ett klick att skicka iväg en beställning.

Nackdelen med att handla på nätet är att man inte kan prova. Fördelarna är dock många. För de som bor långt ifrån ett köpcenter är det praktiskt att inte behöva åka långa vägar för att shoppa. För de som jobbar mycket kan det vara svårt att ta sig till affärerna före stängningsdags och man kanske har annat för sig på helgerna. Urvalet av klänningar online är dessutom väldigt stort och man har alltid ånger- och bytesrätt. För att göra sig extra fin i sin nya klänning kan man också hitta skönhetsprodukter på nätet.

Publicerat i Mode & skönhet | Lämna en kommentar

Bemanning

Bemanning är ett annat namn för att hyra in kompetens, oftast i form av personal, till exempelvis företag och projekt. Detta kan till exempel ske vid personalbrist, brist på rätt kompetens, om ett företag ska expandera snabbt eller står inför ett generationsskifte. Det finns flera olika företag att vända sig till för bemanning. Att hyra in personal istället för att anställa fast kan till exempel vara fördelaktigt för företag och arbetsplatser där behovet av personal varierar. Inhyrd personal kan även underlätta om en viss kompetens endast behövs under en begränsad period, om ett företag står inför en organisationsförändring eller av någon annan anledning tillfälligt behöver arbetskraft.

Fördelar med bemanning

Att ta in extrapersonal till sitt företag kan leda till att man som organisation blir mer kostnadseffektivt samtidigt som man får in flexibel personal. När man låter ett bemanningsföretag sköta rekryteringen sparar man i ledningen även mycket tid, då bemanningsföretag ofta brukar vara duktiga på att hitta personal med de kompetenser som eftersöks. För många företag har det visat sig vara mycket lyckat att ha en blandad personalstyrka bestående av såväl personal med fasta anställningar som personal som hoppar in och hjälper till vid behov. Denna personal kan antingen vara människor som hjälper till som vikarier och backar upp när arbetsbördan är tung, eller människor med unik spetskompetens.

Att arbeta för bemanningsföretag

Såväl studenter som akademiker i början av sina karriärer kan jobba för olika bemanningsföretag. För de med avslutad utbildning kan det innebära en unik chans att få utveckla sina kompetenser inom flera olika branscher. För studenter kan bemanningsföretag vara vägen in till arbetslivet och ett sätt att vidga sina erfarenheter. Bemanning kan alltså ses som en win-win-situation för såväl arbetsgivare som arbetstagare där arbetsgivarna kan skära ner på sina omkostnader utan att för den delen sänka kompetensen och kvaliteten inom företaget. Arbetstagare kan kombinera arbete genom bemanningsföretag med studier eller andra arbeten, vilket leder till att individer utökar sina kompetenser och får mer arbetslivserfarenhet.

Publicerat i Ekonomi & pengar, Företagande | Lämna en kommentar

Att hitta och söka lediga jobb

Att söka och hitta lediga jobb kan ibland kännas svårt och utmanade. Om du är arbetslös kan det vara fördelaktigt att ta hjälp av en jobbcoach som kan hjälpa dig att sammanställa ett personligt brev och CV. Personligt brev och CV är en grundförutsättning och något som de allra flesta arbetsgivare frågar efter.

Sök jobb effektivt

Du kan söka och hitta lediga jobb på en mängd olika sätt. Det vanligaste sättet är att man skriver in sig på Arbetsförmedlingen, och det är bra att göra oavsett om du kommer att enbart söka jobb via dem eller på andra sätt. Att vara inskriven på Arbetsförmedlingen innebär att du är synliggjord för väldigt många arbetsgivare inom flera olika branscher, och dina chanser att bli kontaktad om ett jobb ökar.

Du kan också kontakta ett bemanningsföretag eller ett rekryteringsföretag. TNG är ett bemanningsföretag med egen jobbdatabas som du hittar här. Om du vet att du vill jobba på ett specifikt företag kan du med fördel besöka företaget och lämna in ditt personliga brev och CV, på så vis ökar du också chanserna att arbetsgivaren kommer ihåg dig om det dyker upp en ledig tjänst. Något som också visat sig vara extremt effektivt när det kommer till att söka jobb och hitta lediga jobb, är att använda sig av sitt eget nätverk. Kanske känner du någon som jobbar på ett företag som du skulle vara intresserad av att jobba på, då är det bra om du utnyttjar din kontakt så att du kan bli rekommenderad om företaget ska rekrytera.

Profilera dig själv

När man står inför att söka jobb är det ett ypperligt tillfälle att rannsaka sina personliga meriter och egenskaper. Vi människor har en tendens att tycka att det är svårt att prata om våra prestationer, men vid en arbetsintervju ska vi framhäva dem och vara ödmjukt självsäkra. Det kan verka som en svår balansgång men med goda förberedelser så kommer det att gå galant. Skriv ner dina livserfarenheter, intressen, begåvningar, vinster, meriter och andra saker som kan vara skönbeskrivande för din person och använd dig av dem i ditt CV och personliga brev på ett bra sätt.

Publicerat i Ekonomi & pengar | Lämna en kommentar