Bra och billiga luftgevär

Luftgevärsskytte är en populär sport, speciellt bland ungdomar. Du skjuter inomhus på en tavla som är tioringad på ett avstånd som låter enkelt att pricka, 10 meter, men tian på ringen är endast 0,5 millimeter stor. Geväret får väga maximalt 5.5 kilo, men många använder ett vapen som väger runt 4.7 kilo. När du börjar träna på att skjuta med luftgevär börjar du vanligtvis sittande med ett stöd. Efter ett tag när du känner att du behärskar luftgeväret kan du prova att skjuta med rem, antingen sittande eller stående.

Luftgevärspilar

Hos oss på BraBilligt.se finner du ett fint och prisvänligt utbud med luftgevärspilar i olika färger från rosa och gult till svart, grönt och rött. Vi har pilar som är 4,5 millimeter och de kommer i förpackningar om 10 pilar. Du kan återanvända pilarna men kom ihåg att inte skjuta för ofta med luftgevärspilar i räfflade pipor eftersom det efter ett tag kan förstöra och skada räfflingen. Luftgevärsskytte är en omtyckt tävlingsform för herrar och damer som har ingått i Olympiska spelen sedan 1984.

Darttavlor och Falling Target

Du kan skjuta med luftgevär på vanliga darttavlor. Färgerna på pilarna är ofta färgstarka, vilket innebär att de syns tydligt mot målet som du skjuter mot. Det finns även drotik pilar som har en plastkropp och metallspets. Jämfört med traditionella pilar för luftgevärsskytte så gör vikten och det låga luftmotståndet att hastigheten ökar rejält. Du kan även skjuta i grenen Falling Target där målet är fem svarta prickar. När du träffar målet fälls en vit lucka som automatiskt upp. Vår kunniga personal besvarar gärna dina frågor om utrustning för luftgevärsskytte.

Publicerat i Fritid | Lämna en kommentar

Fördelar med höj- och sänkbara skrivbord

Det finns många fördelar med att ha ett skrivbord som kan höjas och sänkas, speciellt om du spenderar många timmar vid det. Att erbjuda sådana skrivbord till sina anställda kommer minska risken för arbetsskador och obekväma arbetsställningar, det är helt enkelt en bra investering. Våra kroppar är inte gjorda för att sitta ner hela dagarna och med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du variera dig genom att stå upp vid skrivbordet och inte bara sitta. Stillasittande är ett stort hot mot vår folkhälsa.

Ökad blodcirkulation och fettförbränning

En stor fördel med den här typen av skrivbord är att det ökar din blodcirkulation vilket är mycket bra för hjärtat. När kroppen är i rörelse aktiveras musklerna och det är det som leder till den ökade blodcirkulationen. Dessutom ökas din fettförbränning med ett höj- och sänkbart skrivbord. Om du står upp och arbetar förbränner du tre gånger mer energi än när du sitter ner vilket gör det fördelaktigt att variera ställning mellan sittande och stående. Variationen ökar även vårt välbefinnande avsevärt.

Minskad belastning

Med höj- och sänkbara skrivbord minskar dessutom belastningen på kroppen. Din rygg och dina axlar belastas mindre samtidigt som risken för gamnacke minskar. Om du står upp och arbetar är den här typen av skrivbord mycket hjälpsamt för din hållning. Du kan få det i exakt den position du vill ha för att känna dig bekväm. Det finns en del saker att tänka på för att få till en bra arbetsposition. Du ska till exempel inte balansera på ett ben utan stå på båda benen när du arbetar.

Publicerat i Företagande | Lämna en kommentar

Gör besparingar vid inköp

Alla företag står inför utmaningen att bli mer effektiva och minska på kostnaderna inom diverse funktioner, inklusive inköp. Det gäller att göra en analys av vilka kostnader som är för höga och vad som går att åt det. Det enklaste är att göra en så kallad spendanalys där du får en bild av företagets inköpsmönster och på så sätt får en överblick av vad den totala inköpsvolymen är.

Vilka frågor bör ställas?

När det görs en spendanalys är det vissa frågor det fokuseras på. Det tittas på vilka produkter som köps in till företaget och hur mycket det kostar. Man tittar även på leverantören och inköpsavdelningen och om det finns något som går att effektivisera. En sådan analys besvarar också frågan om sättet som inköpen görs på. När all denna information har samlats in är nästa steg att titta på vart besparingar kan göras.

Ta hjälp av en expert

Som egen företagare kan det vara svårt att analysera och ta fram en överblick av vart det går att göra besparingar i företaget. Därför kan du ta hjälp av en expert, såsom Effective Spend, som gör en spendanalys åt dig. De kan ta sig an företag i alla branscher och av alla storlekar. Du fyller enkelt i dina uppgifter i kontaktformuläret och blir sedan kontaktad för vidare information.

Publicerat i Företagande | Lämna en kommentar

Några tips när du ska anlita en byrå för din redovisning.

Här är några tips när du ska anlita redovisningsbyrå och funderar på vad som viktigt för ditt företag. I ett företag är ekonomin en stomme som är otroligt viktig att få rätt. En byrå som sköter redovisningen kan även sköta den löpande bokföringen för inkommande och utgående fakturor. En bra redovisningsfirma kan vara proaktiv och hjälpa företaget att bli mer effektivt och maximera vinsten utifrån redovisningsprinciper. Redovisningsbyrån ska även vara experter på skatteeffekter, nyckeltal och givetvis ha en generell expertis på ekonomin.

Redovisningsbyrå

På en redovisningsbyrå arbetar framförallt redovisningskonsulter och revisorer som ska ge sina kunder ekonomisk rådgivning. Det är bra att kolla referenser från andra kunder till redovisningsbyrån för att få en idé om hur företaget upplevs. En redovisningskonsult kan ha rådgivande funktion till ditt företag och ska ha som mål att hjälpa och föreslå förbättringar inom företagets ekonomiska ramar. Ett av våra starka tips är att anlita en redovisningsbyrå som arbetar proaktivt istället för reaktivt. Exempelvis kan ett förbättrat skatteläge göra stor skillnad för ett företag och spara mycket pengar.

Viktiga tips

Den ekonomiska informationen som en redovisningsbyrå tar del i från ditt företag ska användas för att få en starkare ekonomi för företaget och det är därför viktigt att redovisningsbyrån är skärpta och specialister på ditt område. MPC Consulting är en byrå som har stort engagemang för sina kunder och kan ge ekonomisk rådgivning och vara proaktiva i sin rådgivning. De kan allt från bokslut, deklarationer, årsredovisningar och den viktiga löpande bokföringen. Expertisen ligger i tjänsteföretag, fastighetsbolag och investeringsbolag där redovisningsbyrån är riktigt starka.

Publicerat i Företagande | Lämna en kommentar

Handla jackor från JHN Sport

När det kommer till att handla jackor vill man att det ska bli rätt direkt. Detta innebär att jackan behöver sitta bra, att den ska se snygg ut och att den ska värma tillräckligt. Särskilt om det är en vinterjacka som man är ute efter är den sista faktorn viktig. Hos JHN Sport finns det jackor för olika tillfällen och med utseende som passar olika smaker.

Övergångsjackor

Hos JHN Sport finns det en stor mängd jackor av olika typer. I herrutbudet går det att hitta jackor med camouflage-mönster, samt jackor i en lång rad färger. Man har valt att fokusera på höst- och vårjackor, så för den som vill ha en lite varmare jacka kan det vara bra att leta någon annanstans. Det är alltid viktigt att det är en jacka som passar säsongen!

Olika stil

Förutom säsong ska också rätt stil prickas in när man köper en jacka. Hos JHN Sport finns det några olika typer av stilar. Den första är, som redan nämnt, jackor med camouflage-mönster. Dessa finns i bombermodell, en modell som också kommer i flera färger. Det finns också övergångsjackor med luva, samt jackor i anorackstil. Det är bara att välja och vraka bland de olika stilarna som finns till buds!

Publicerat i Fritid, Mode & skönhet | Lämna en kommentar