Bemanning

Bemanning är ett annat namn för att hyra in kompetens, oftast i form av personal, till exempelvis företag och projekt. Detta kan till exempel ske vid personalbrist, brist på rätt kompetens, om ett företag ska expandera snabbt eller står inför ett generationsskifte. Det finns flera olika företag att vända sig till för bemanning. Att hyra in personal istället för att anställa fast kan till exempel vara fördelaktigt för företag och arbetsplatser där behovet av personal varierar. Inhyrd personal kan även underlätta om en viss kompetens endast behövs under en begränsad period, om ett företag står inför en organisationsförändring eller av någon annan anledning tillfälligt behöver arbetskraft.

Fördelar med bemanning

Att ta in extrapersonal till sitt företag kan leda till att man som organisation blir mer kostnadseffektivt samtidigt som man får in flexibel personal. När man låter ett bemanningsföretag sköta rekryteringen sparar man i ledningen även mycket tid, då bemanningsföretag ofta brukar vara duktiga på att hitta personal med de kompetenser som eftersöks. För många företag har det visat sig vara mycket lyckat att ha en blandad personalstyrka bestående av såväl personal med fasta anställningar som personal som hoppar in och hjälper till vid behov. Denna personal kan antingen vara människor som hjälper till som vikarier och backar upp när arbetsbördan är tung, eller människor med unik spetskompetens.

Att arbeta för bemanningsföretag

Såväl studenter som akademiker i början av sina karriärer kan jobba för olika bemanningsföretag som t.ex. Best Bemanning Västerås. För de med avslutad utbildning kan det innebära en unik chans att få utveckla sina kompetenser inom flera olika branscher. För studenter kan bemanningsföretag vara vägen in till arbetslivet och ett sätt att vidga sina erfarenheter. Bemanning kan alltså ses som en win-win-situation för såväl arbetsgivare som arbetstagare där arbetsgivarna kan skära ner på sina omkostnader utan att för den delen sänka kompetensen och kvaliteten inom företaget. Arbetstagare kan kombinera arbete genom bemanningsföretag med studier eller andra arbeten, vilket leder till att individer utökar sina kompetenser och får mer arbetslivserfarenhet.

Publicerat i Ekonomi & pengar, Företagande | Lämna en kommentar

Att hitta och söka lediga jobb

Att söka och hitta lediga jobb kan ibland kännas svårt och utmanade. Om du är arbetslös kan det vara fördelaktigt att ta hjälp av en jobbcoach som kan hjälpa dig att sammanställa ett personligt brev och CV. Personligt brev och CV är en grundförutsättning och något som de allra flesta arbetsgivare frågar efter.

Sök jobb effektivt

Du kan söka och hitta lediga jobb på en mängd olika sätt. Det vanligaste sättet är att man skriver in sig på Arbetsförmedlingen, och det är bra att göra oavsett om du kommer att enbart söka jobb via dem eller på andra sätt. Att vara inskriven på Arbetsförmedlingen innebär att du är synliggjord för väldigt många arbetsgivare inom flera olika branscher, och dina chanser att bli kontaktad om ett jobb ökar.

Du kan också kontakta ett bemanningsföretag eller ett rekryteringsföretag. TNG är ett bemanningsföretag med egen jobbdatabas som du hittar här. Om du vet att du vill jobba på ett specifikt företag kan du med fördel besöka företaget och lämna in ditt personliga brev och CV, på så vis ökar du också chanserna att arbetsgivaren kommer ihåg dig om det dyker upp en ledig tjänst. Något som också visat sig vara extremt effektivt när det kommer till att söka jobb och hitta lediga jobb, är att använda sig av sitt eget nätverk. Kanske känner du någon som jobbar på ett företag som du skulle vara intresserad av att jobba på, då är det bra om du utnyttjar din kontakt så att du kan bli rekommenderad om företaget ska rekrytera.

Profilera dig själv

När man står inför att söka jobb är det ett ypperligt tillfälle att rannsaka sina personliga meriter och egenskaper. Vi människor har en tendens att tycka att det är svårt att prata om våra prestationer, men vid en arbetsintervju ska vi framhäva dem och vara ödmjukt självsäkra. Det kan verka som en svår balansgång men med goda förberedelser så kommer det att gå galant. Skriv ner dina livserfarenheter, intressen, begåvningar, vinster, meriter och andra saker som kan vara skönbeskrivande för din person och använd dig av dem i ditt CV och personliga brev på ett bra sätt.

Publicerat i Ekonomi & pengar | Lämna en kommentar

Grundisolering med cellplast

En grundisolering är något som är viktigt för ett hus på grund av många skäl. Dessa handlar bland annat om att den skyddar huset från fukt- och mögelskador, är värmeisolerande, stoppar sprickor och andra skador från att uppstå, och så vidare. När det gäller grundisoleringar är det nu för tiden vanligast att utgörs av ett material kallat cellplast. Men vad är egentligen detta för material? Det ska vi ta oss en kortare titt på i denna text.

Cellplast är ett material som har en oerhört bra kapillärbrytande förmåga. Detta innebär att oavsett hur mycket fukt och vatten det utsätts för så påverkas inte dess isolerande förmåga på ett negativt sätt. Det är därför ett utmärkt material att göra en grundisolering av eftersom det därför fungerar alldeles strålande som skydd mot fukt och mögelskador. Det har även en mycket god isolerande funktion, vilket gör så att det hjälper till att hålla uppe värmen i ett hus.

Cellplasten kommer dessutom i olika kvalitet, och vilken av dessa som används beror på vilken byggnad cellplasten ska användas till. Ett garage med tunga fordon behöver till exempel cellplast med högre kvalitet än vad en villa gör.

Cellplasten kommer oftast i skivor med varierande tjocklek. Vanligast är att dessa är ca 10 cm tjocka, och man placerar sedan dessa både i själva betongplattan som är en del av husets grund, samt det kantelement som omsluter husgrunden. Beroende på hur klimatet i den del av landet där man bor är, samt vart husgrunden är placerad, så kan man behöva olika mängder cellplast till detta.

Cellplast är alltså ett material som har precis de funktioner som en grundisolering ska ha, och det är därför de passar perfekt att ha till just grundisoleringar. Detta är därför det material man utan tvekan rekommenderas använda till det här.

Publicerat i Hem och trädgård | Lämna en kommentar

Hitta ett myggnätsfönster som passar ditt hem

Plågas du av surrande flugor som cirkulerar i vardagsrummet under heta sommardagar? Eller ligger du vaken om nätterna och kliar de tiotals bett du fått av ovälkomna myggor? Kanske lyckas även andra insekter som skalbaggar och spindlar ta sig in i ditt hem efter att du vädrat när värmen slår till? Lösningen heter myggnätsfönster från Myggnet.

Hur fungerar det?

Myggnätsfönstren från Myggnet är ett slags insektsskydd som man antingen kan specialbeställa för att få det måttanpassat, eller köpa på metervara i nästan vilket byggvaruhus som helst. Själva nätet är ofta tillverkat i glasfiber eller polyester och fördelen med denna produkt är att den håller insekterna ute samtidigt som den släpper in gott om frisk luft, så att du med lätthet kan vädra på dagarna eller sova svalt om nätterna.

Vissa tillverkare har specialiserat sig på försäljning av måttanpassade, lackerade ramar med tillhörande nät. Man kan ofta välja färg själv för en extra lackeringskostnad. Runt fönsternas lister bör det finnas en borst som stänger insekterna ute även från de områden som kan vara lite ojämna och på det sättet ge insekterna ett kryphål att ta sig in igenom.

Köper man ett färdigtillverkat myggfönster behöver man endast ha en skruvmejsel hemma för att med lätthet kunna montera produkten utanför fönsternischen. Köper man myggnät som metervara på rulle finns fördelen att man även kan använda det som kattskydd till balkongen eller för att täcka poolen med, men det innebär då givetvis lite extra jobb.

Material och pris

Myggnätsfönster behöver inte kosta en förmögenhet. Köper du specialbeställda produkter kan det ligga runt en tusenlapp, vid eget arbete blir det självklart billigare. Ska du täcka alla fönster och dörrar i hemmet med myggnät kan det förstås bli en slant, varför det då kan rekommenderas att köpa på metervara.

Färdigtillverkade myggnätsfönster består ofta utav en aluminiumram vars lackering kommer i många olika färger och består utav slittåligt pulverlack. Glasfibernät bör vara svetsat för bästa hållbarhet. Titta gärna efter ordentliga magnetband, så att fönstret går igen ordentligt och inte står på glänt. En bra investering som får dig att sova gott om nätterna!

Publicerat i Hem och trädgård | Lämna en kommentar

Planer på att starta e-handel?

Går du i planerna på att utöka din verksamhet och kanske börja ägna dig åt e-handel. Idag räknas e-handel till den allra smidigaste och effektivaste handeln. En e-handelsbutik kan vara lämpligt som komplement åt en redan befintlig fysisk butik. Det är också såklart möjligt att bedriva sin verksamhet enbart online.

Allt fler människor handlar online, det handlar om alltifrån träningskläder till smycken. Det beror främst på att människan litar till en större grad på betalningssystem. Det känns tryggt att betala över nätet förutsatt att webbplatsen man handlar om är betrodd. Oftast brukar det gå hand i hand med att webbplatsen är väletablerad och som rekommenderas av många kunder. Det räcker nämligen inte med att enbart ha en e-handelsbutik ute i cyberrymden utan den måste marknadsföras. I annat fall kommer intäkterna bli obefintliga. Dels krävs marknadsföring direkt mot kunder. Det kan handla om något så simpelt som mun-mot-mun-metoden. Det kan också handla om att synliggöra sig i de sociala medierna. Men en annan viktig del av marknadsföringen är att försöka ranka så högt som möjligt hos Google på relevanta sökord. Metoden som krävs för det kallas sökmotoroptimering och innebär att vem som helst slumpmässigt kan hamna på din webbplats. Ökade chanser till intäkter med andra ord.

Publicerat i Internet | Kommentarer inaktiverade för Planer på att starta e-handel?