Bravio

Bravio är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn och inriktar sig på att erbjuda snabba smålån. Det är Creditium Norden AB som driver företaget. Bravio är en av väldigt många långivare på den svenska markanden, du hittar fler hos Creddit.se.

Lånen

Bravio är en relativt liten långivare, som erbjuder sina kunder små sms- och microlån. I dagsläget kan man låna mellan 1 000 – 3 000 kronor, men nya kunder kan endast låna max 2 000 kronor för att Bravio ska kunna se att du har tillräcklig betalningsförmåga. Återbetalningstiden är alltid 30 dagar. Ju mer du lånar, desto billigare blir det. Den effektiva räntan ligger på 1256 % för ett lån på 1 000 kronor, 1018 % för ett lån på 2 000 kronor och 674 % för ett lån på 3 000 kronor.

Ansökan är gratis, det finns inga dolda avgifter och du får dessutom tillbaka 30 % av hela lånekostnaden i din skatteåterbäring.

Grundvillkor

För att bli beviljad ett lån hos Bravio måste den sökande:

  • Vara minst 20 år fyllda
  • Vara svensk medborgare sedan minst 3 år tillbaka
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Ha ett registrerat mobilnummer

Fördelar och nackdelar

Det som är positivt med Bravio är att de erbjuder små lån. Detta bidrar dels till högre sannolikhet att bli beviljad, och dels till att man inte riskerar att hamna i ekonomiska svårigheter. Bravio samarbetar med Nordea vilket innebär att du som är kund hos dem får en mycket snabb utbetalning vid beviljat lån. Det är också bra att man aldrig tar UC utan använder sig utav ett kreditupplysningsföretag vid namn Syna. På detta sätt kommer ingen att kunna se att du ansökt om ett lån. Kunder vittnar om mycket god support, och hos Bravio kan man även be om 30 dagars extra återbetalningstid om man har svårt att betala sin faktura, vilket inte påverkar framtida möjlighet att låna – så länge man säger till i god tid innan fakturans förfallodatum.

Priserna för att ta ett lån hos Bravio är relativt höga men eftersom att lånen ändå är små så märks det inte avsevärt. Det enda som kan anses som negativt är att Bravio inte betalar ut på helger.