Creditstar

Creditstar Sweden är en del av Creditstar Group och är ett internationellt företag som hjälper privatpersoner finansiellt med korttidslån i flera olika länder, däribland Sverige. Efter en enkel ansökan från kunden så är pengarna på kontot, vanligtvis kort efter att ansökan har godkänts. Creditstar har sedan 2006 hjälpt kunder, och även underlättat för kunden genom att erbjuda kostnadsfri rådgivning.

Första gången du använder tjänsten, kan du låna upp till 5 000 kronor, och välja att betala tillbaka lånet mellan 5 till 30 dagar senare. Om du följer avbetalningsplanen kan du efter det låna upp till 20 000 kronor. Skulle möjligheten att betala tillbaka lånet under den perioden som är överenskommet försvåras, så ger Creditstar dig chansen att förskjuta din faktura upp till 30 dagar.

Krav och förutsättningar för att nyttja tjänsten

  • Låntagaren har ett giltigt mobiltelefonnummer.
  • Låntagaren måste ha en fast årlig inkomst.
  • Låntagaren är minst 18 år gammal.
  • Låntagaren måste ha ett giltigt identitetskort.
  • Låntagaren är bosatt i Sverige.
  • Låntagaren ska kunna identifiera sig via sin internetbank.
  • Låntagaren är godkänd i en kredit- och bedrägerigranskningskontroll.

Företag som tar ansvar

Som ett ansvarsfullt företag, så kollas givetvis låntagaren upp, och besluts om uppfyller kraven för att ta nyttja ett lån av Creditstar. På samma sätt så förväntas låntagaren ta ansvar för att ge en säkerhet och ha tillit mellan de två parter. Creditstar använder sig av Bisnode när de gör sina kreditupplysningar på dig som lånansökare.

Fördelar och nackdelar

Det låga beloppet du kan låna som ny kund anses som för litet medan de korta återbetalningstiderna kan kännas onödiga då lån på 10 000 kr kan väljas att betalas tillbaka på så kort tid som 5 dagar. När du väl fått din ansökan går processen relativt snabbt, deras goda service och tydliga information ges däremot flera plus.