Fördelar med höj- och sänkbara skrivbord

Företagande

Det finns många fördelar med att ha ett skrivbord som kan höjas och sänkas, speciellt om du spenderar många timmar vid det. Att erbjuda sådana skrivbord till sina anställda kommer minska risken för arbetsskador och obekväma arbetsställningar, det är helt enkelt en bra investering. Våra kroppar är inte gjorda för att sitta ner hela dagarna och med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du variera dig genom att stå upp vid skrivbordet och inte bara sitta. Stillasittande är ett stort hot mot vår folkhälsa.

Ökad blodcirkulation och fettförbränning

En stor fördel med den här typen av skrivbord är att det ökar din blodcirkulation vilket är mycket bra för hjärtat. När kroppen är i rörelse aktiveras musklerna och det är det som leder till den ökade blodcirkulationen. Dessutom ökas din fettförbränning med ett höj- och sänkbart skrivbord. Om du står upp och arbetar förbränner du tre gånger mer energi än när du sitter ner vilket gör det fördelaktigt att variera ställning mellan sittande och stående. Variationen ökar även vårt välbefinnande avsevärt.

Minskad belastning

Med höj- och sänkbara skrivbord minskar dessutom belastningen på kroppen. Din rygg och dina axlar belastas mindre samtidigt som risken för gamnacke minskar. Om du står upp och arbetar är den här typen av skrivbord mycket hjälpsamt för din hållning. Du kan få det i exakt den position du vill ha för att känna dig bekväm. Det finns en del saker att tänka på för att få till en bra arbetsposition. Du ska till exempel inte balansera på ett ben utan stå på båda benen när du arbetar.