Bra och billiga luftgevär

Fritid

Luftgevärsskytte är en populär sport, speciellt bland ungdomar. Du skjuter inomhus på en tavla som är tioringad på ett avstånd som låter enkelt att pricka, 10 meter, men tian på ringen är endast 0,5 millimeter stor. Geväret får väga maximalt 5.5 kilo, men många använder ett vapen som väger runt 4.7 kilo. När du börjar träna på att skjuta med luftgevär börjar du vanligtvis sittande med ett stöd. Efter ett tag när du känner att du behärskar luftgeväret kan du prova att skjuta med rem, antingen sittande eller stående.

Luftgevärspilar

Hos oss på BraBilligt.se finner du ett fint och prisvänligt utbud med luftgevärspilar i olika färger från rosa och gult till svart, grönt och rött. Vi har pilar som är 4,5 millimeter och de kommer i förpackningar om 10 pilar. Du kan återanvända pilarna men kom ihåg att inte skjuta för ofta med luftgevärspilar i räfflade pipor eftersom det efter ett tag kan förstöra och skada räfflingen. Luftgevärsskytte är en omtyckt tävlingsform för herrar och damer som har ingått i Olympiska spelen sedan 1984.

Darttavlor och Falling Target

Du kan skjuta med luftgevär på vanliga darttavlor. Färgerna på pilarna är ofta färgstarka, vilket innebär att de syns tydligt mot målet som du skjuter mot. Det finns även drotik pilar som har en plastkropp och metallspets. Jämfört med traditionella pilar för luftgevärsskytte så gör vikten och det låga luftmotståndet att hastigheten ökar rejält. Du kan även skjuta i grenen Falling Target där målet är fem svarta prickar. När du träffar målet fälls en vit lucka som automatiskt upp. Vår kunniga personal besvarar gärna dina frågor om utrustning för luftgevärsskytte.