Justera kolvkammen och sikta bättre

Fritid

Det finns en del företag i Sverige som erbjuder tjänster där de monterar justerbara kolvkammar och utför kolvkamshöjning. Dessa tjänster förekommer oftast på jakt- och tävlingsvapen åt jägare och skyttar. Jägaren eller skytten brukar vilja ha kolvkammen finjusterat för att kunna skjuta på ett mycket bekvämt sätt och i sin tur kunna skjuta bättre. Självklart finns det fördelar och nackdelar med att justera kolvkammen och det är helt enkelt upp till skytten eller jägaren själv att avgöra det.

Man kan också justera kolvkammen själv och det finns en del jägare som är väldigt erfaren när det kommer till dessa grejer och de har givetvis sina knep och knåp. Eftersom det finns väldigt många olika typer av jaktgevär så ska du helst inte försöka justera om din kolvkam. Såvida du inte har fått lite tips från en erfaren person.

En kolvkamshöjning påverkar inte möjligheten att använda kikarsikte, utan höjningen sker så långt bak på vapnet att siktet utan problem går att fästa. En höjning av kolvkammen innebär snarare att du kommer kunna skjuta bättre med såväl kikarsikte som enkelt sikte med korn.

Gå till ett proffs

Skulle du däremot vilja gå till ett företag som erbjuder dessa tjänster kan totalpriset variera från gevär till gevär beroende vad som skall göras på geväret. Om du är en nybörjare så kan du alltid söka på internet på fördelarna och nackdelarna, ifall du behöver justera din kolvkam. Har du tur kan du även få gratis tips från erfarna jägare på köpet. Eftersom de flesta människor använder internet nu för tiden och jägarna vill dela med sig av sin erfarenhet. JTT Trådgnistteknik utförde tidigare kolvkamsjusteringar men det är osäkert om de fortfarande gör det.