När någon går bort

Kropp & själ

Vi råkar alla ut för att en närstående går bort och när den första tiden av akut sorg börjar lägga sig, finns det en hel del saker som behöver tas om hand. Det är därför bra om du tänker över de olika alternativen för vilken begravningsbyrå i Göteborg som ska få uppdraget att sköta om hanteringen av den som gått bort.

Begravningsbyråer utför olika tjänster

En begravningsbyrå kan hjälpa till med mycket av det som behöver ordnas inför och under en begravning. Du behöver kanske kontakta flera olika entreprenörer för att kunna välja vilken som passar just dig eller er bäst. Hos de olika begravningsbyråerna får du hjälp med att boka in ceremonin, ställa i ordning en minnesstund, handla in blommor, utföra en bouppteckning och få svar på de olika juridiska frågor som ofta uppstår när någon avlidit. Du måste givetvis inte välja alla tjänster som begravningsbyrån tillhandahåller, utan du kan välja precis det du behöver och som passar just dina behov.

En fråga om ekonomi

Vad en begravning kostar varierar stort och det är nästan omöjligt att ge en fingervisning men det är absolut värt att undersöka om det finns en begravningsförsäkring som kan täcka hela eller delar av kostnaderna.