Hur man kombinerar marknadsföringsstrategier online för att uppnå framgång

Företagande Internet

Onlinemarknadsföring är processen att utnyttja olika webbaserade kanaler för att marknadsföra ett företag eller varor, varumärke eller tjänst till sina befintliga och potentiella kunder. De olika metoderna och teknikerna som används vid marknadsföring på nätet inkluderar sökmotoroptimering (SEO), reklam på sociala medier, displayannonsering, marknadsföring på sociala medier, Google AdWords och många andra. Dessa kanaler har alla sina egna fördelar och nackdelar, men är gemensamt kända som Search Engine Marketing (SEM). Den här artikeln ger en introduktion till SEM.

Sökmotormarknadsföring är ett av de mest effektiva sätten att driva organisk trafik till en webbplats. En väldesignad sökmotormarknadsföringskampanj kommer att resultera i högre listor på sökmotorerna, vilket innebär att ditt företag har en mycket större chans att locka till sig den typ av besökare som sannolikt kommer att bli framtida kunder. Många företag använder sökmotoroptimering (SEO) för att dra organisk trafik till sina webbplatser. SEO kan dock ta tid att få resultat.

Social Media Marketing involverar ett antal sociala medier, såsom Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr och andra. Företag som väljer att använda marknadsföring på sociala medier som en del av sin SEM-kampanj bör noggrant utvärdera fördelarna och riskerna med varje uttag för sociala medier. Vissa sociala medier brukar locka en yngre, mer slipande publik, vilket kan skapa problem med äldre, mer etablerade varumärken och låta dem kämpa för att locka en publik som kan vara mer sofistikerad. Marknadsföring på sociala medier kan också tendera att sätta företag i direkt konkurrens med andra företag som använder liknande taktik. Dessutom, om ett socialt mediauttag inte lockar publiken som företaget försöker rikta sig till, kanske det inte lyckas.

Optimering av sociala medier tar lite tid och en betydande investering av pengar. Det är ofta förknippat med betalning per klick (PPC) -annonsering eller sökmotoroptimering (SEO). Dessa metoder brukar vara dyra eftersom de kräver forskning och mycket pengar att spendera på kampanjer. Marknadsföring på sociala medier kan också ta mycket tid att genomföra. Det är därför många företag väljer off-page SEO-metoder, såsom artikelmarknadsföring, katalogförteckningar, videomarknadsföring och social bookmarking.

En av de största fördelarna med sociala medier och SEO är att dessa tekniker inte kräver att företaget ägnar en stor summa pengar till reklamkampanjer. I själva verket är SMO ofta gratis eller mycket billigt jämfört med betalda metoder. SMM tenderar att vara mest effektivt när det används i kombination med organisk sökmotoroptimering. Därför bör företag kombinera ansträngningarna från både PPC och SMM om de vill uppnå den högsta nivån av online-synlighet.

Online marknadsföring gör det möjligt för företag att konkurrera med varandra på en mycket konkurrensutsatt marknad. Denna process kan förbättras genom att anställa ett SEO-företag och marknadsföringsföretag för sociala medier för att skapa en mer dynamisk reklamkampanj. Företagen bör alltid komma ihåg att målet med sökmotoroptimering är att förbättra företagsrankingen så att de visas högre i sökresultaten. Detta mål bör dock aldrig kosta företagets lönsamhet. Företagen bör också förstå att optimering av sökmotorer inte inkluderar skräppost. Företag bör alltid sträva efter att förse sina kunder med högkvalitativt innehåll som hjälper dem att hitta det de letar efter, samtidigt som de driver en kostnadseffektiv reklamkampanj.