Hitta ett myggnätsfönster som passar ditt hem

Hem och trädgård

Plågas du av surrande flugor som cirkulerar i vardagsrummet under heta sommardagar? Eller ligger du vaken om nätterna och kliar de tiotals bett du fått av ovälkomna myggor? Kanske lyckas även andra insekter som skalbaggar och spindlar ta sig in i ditt hem efter att du vädrat när värmen slår till?

Hur fungerar det?

Myggnätsfönstren är ett slags insektsskydd som man antingen kan specialbeställa för att få det måttanpassat, eller köpa på metervara i nästan vilket byggvaruhus som helst. Själva nätet är ofta tillverkat i glasfiber eller polyester och fördelen med denna produkt är att den håller insekterna ute samtidigt som den släpper in gott om frisk luft, så att du med lätthet kan vädra på dagarna eller sova svalt om nätterna.

Vissa tillverkare har specialiserat sig på försäljning av måttanpassade, lackerade ramar med tillhörande nät. Man kan ofta välja färg själv för en extra lackeringskostnad. Runt fönsternas lister bör det finnas en borst som stänger insekterna ute även från de områden som kan vara lite ojämna och på det sättet ge insekterna ett kryphål att ta sig in igenom.

Köper man ett färdigtillverkat myggfönster behöver man endast ha en skruvmejsel hemma för att med lätthet kunna montera produkten utanför fönsternischen. Köper man myggnät som metervara på rulle finns fördelen att man även kan använda det som kattskydd till balkongen eller för att täcka poolen med, men det innebär då givetvis lite extra jobb.

Material och pris

Myggnätsfönster behöver inte kosta en förmögenhet. Köper du specialbeställda produkter kan det ligga runt en tusenlapp, vid eget arbete blir det självklart billigare. Ska du täcka alla fönster och dörrar i hemmet med myggnät kan det förstås bli en slant, varför det då kan rekommenderas att köpa på metervara.

Färdigtillverkade myggnätsfönster består ofta utav en aluminiumram vars lackering kommer i många olika färger och består utav slittåligt pulverlack. Glasfibernät bör vara svetsat för bästa hållbarhet. Titta gärna efter ordentliga magnetband, så att fönstret går igen ordentligt och inte står på glänt. En bra investering som får dig att sova gott om nätterna!