Att hitta och söka lediga jobb

Ekonomi & pengar

Att söka och hitta lediga jobb kan ibland kännas svårt och utmanade. Om du är arbetslös kan det vara fördelaktigt att ta hjälp av en jobbcoach som kan hjälpa dig att sammanställa ett personligt brev och CV. Personligt brev och CV är en grundförutsättning och något som de allra flesta arbetsgivare frågar efter.

Sök jobb effektivt

Du kan söka och hitta lediga jobb på en mängd olika sätt. Det vanligaste sättet är att man skriver in sig på Arbetsförmedlingen, och det är bra att göra oavsett om du kommer att enbart söka jobb via dem eller på andra sätt. Att vara inskriven på Arbetsförmedlingen innebär att du är synliggjord för väldigt många arbetsgivare inom flera olika branscher, och dina chanser att bli kontaktad om ett jobb ökar.

Du kan också kontakta ett bemanningsföretag eller ett rekryteringsföretag. TNG är ett bemanningsföretag med egen jobbdatabas som du hittar här. Om du vet att du vill jobba på ett specifikt företag kan du med fördel besöka företaget och lämna in ditt personliga brev och CV, på så vis ökar du också chanserna att arbetsgivaren kommer ihåg dig om det dyker upp en ledig tjänst. Något som också visat sig vara extremt effektivt när det kommer till att söka jobb och hitta lediga jobb, är att använda sig av sitt eget nätverk. Kanske känner du någon som jobbar på ett företag som du skulle vara intresserad av att jobba på, då är det bra om du utnyttjar din kontakt så att du kan bli rekommenderad om företaget ska rekrytera.

Profilera dig själv

När man står inför att söka jobb är det ett ypperligt tillfälle att rannsaka sina personliga meriter och egenskaper. Vi människor har en tendens att tycka att det är svårt att prata om våra prestationer, men vid en arbetsintervju ska vi framhäva dem och vara ödmjukt självsäkra. Det kan verka som en svår balansgång men med goda förberedelser så kommer det att gå galant. Skriv ner dina livserfarenheter, intressen, begåvningar, vinster, meriter och andra saker som kan vara skönbeskrivande för din person och använd dig av dem i ditt CV och personliga brev på ett bra sätt.