Klänningar på nätet eller i butik?

Mode & skönhet

Föredrar du att handla online eller att gå in i en affär och välja dina klänningar? Att handla på nätet blir mer och mer populärt i hela världen, också i Sverige. Många föredrar dock fortfarande att gå in i butiken och kunna titta och känna på klänningen innan man provar den.

För inte så länge sedan beställde många av oss kläder via en katalog. Det var mysigt när katalogen kom nerdimpande i brevlådan och man kunde sitta på soffan och välja och vraka. Klänningar var ett av de plagg man lättast kunde beställa för det är inte lika svårt att hitta passformen i en klänning som exempelvis i ett par byxor. Så småningom började leverantörerna till katalogerna bli synliga på nätet och det blev ännu mer bekvämt att handla. Det tog bara ett klick att skicka iväg en beställning.

Nackdelen med att handla på nätet är att man inte kan prova. Fördelarna är dock många. För de som bor långt ifrån ett köpcenter är det praktiskt att inte behöva åka långa vägar för att shoppa. För de som jobbar mycket kan det vara svårt att ta sig till affärerna före stängningsdags och man kanske har annat för sig på helgerna. Urvalet av klänningar online är dessutom väldigt stort och man har alltid ånger- och bytesrätt. För att göra sig extra fin i sin nya klänning kan man också hitta skönhetsprodukter på nätet.